1. Я досліджую світ
Тема. Народні традиції харчування.
Значний вплив на харчування людей в Україні мають народні традиції. Відомі усьому світу традиційні вареники, борщі, пампушки, паляниці, галушки, ковбаси, сало, капусняки, квашена капуста, огірки, напої з фруктів і меду. Найрізноманітніші овочі й фрукти, м’ясо, птицю, гриби, ягоди — усі дарунки землі використовує українська кухня. На релігійні свята готують обрядові страви: різдвяну кутю, великодню паску, крашанки тощо. Періодично протягом року чимало українців постять, уживаючи здебільшого рослинну їжу.
«Без хліба немає обіду»,— кажуть у народі. І це щира правда. Хліб — головна страва на столі, до нього завжди ставилися з особливою пошаною. Хлібом зустрічали шанованих гостей, на весіллі — вітали молодих.
Хліб шанували, берегли і в заможних, і в бідних родинах. Існувало чимало традицій, пов’язаних із хлібом: коли заходило сонце, намагалися не починати нової хлібини; не вчиняли тісто проти великих свят; крихти зі столу ніколи не змахували у сміття; окраєць, що впав на підлогу, обережно піднімали і, поцілувавши, клали на стіл.
Завдання для дослідження.
Запитай у батьків, які українські національні страви вони вміють готувати. Які продукти потрібні для приготування борщу, голубців, вареників. Приготуйте разом з батьками українську національну страву.
Електронний підручник С.41-45 https://pidruchnyk.com.ua/1221-ya-doslidzhuyu-svit-1-klas-gilberg.html
https://www.youtube.com/watch?v=vjCJhUq37Cc
2 . Українська мова (читання)
Буквар с. 108-110
https://www.youtube.com/watch?v=dzH9Iwnc9L8
Післябукварик с.54-55
3. Українська мова (письмо)
1. Запам'ятай! Буква Є на початку слова, після голосного та після апострофа позначає два звука [йе] , а після приголосного - один звук [е].
Більшість приголосних перед Є стають м'якими ( окрім тих, які тверді завжди).
2. Каліграфічна хвилинка (на одному рядку).
Пп Уу Цц Йй Пп Уу Цц Йй
3. Диктант
Прийшла весна. У саду квітує бузок. Цвітуть сливи і вишні.
4. Робота у Післябукварику с.56-57
В 4 номері слова записуємо з маленької букви без розділових знаків.
В 6 вправі записуємо одне речення зі словами діями через кому.
Пам'ятайте, що речення повинно виражати закінчену думку. Просто перелік слів - це не речення.
https://www.youtube.com/watch?v=JEAbOEqZ4Qs&t=29s
4. Мистецтво
Ліпимо з пластиліну корисну їжу - фрукти та овочі.
https://www.youtube.com/watch?v=Ul3OkELDI3k
https://www.youtube.com/watch?v=SADHiKBVfE0
5.Фізкультура
https://www.youtube.com/watch?v=Cp5nIdxBH2A
Тема. Народні традиції харчування.
Значний вплив на харчування людей в Україні мають народні традиції. Відомі усьому світу традиційні вареники, борщі, пампушки, паляниці, галушки, ковбаси, сало, капусняки, квашена капуста, огірки, напої з фруктів і меду. Найрізноманітніші овочі й фрукти, м’ясо, птицю, гриби, ягоди — усі дарунки землі використовує українська кухня. На релігійні свята готують обрядові страви: різдвяну кутю, великодню паску, крашанки тощо. Періодично протягом року чимало українців постять, уживаючи здебільшого рослинну їжу.
«Без хліба немає обіду»,— кажуть у народі. І це щира правда. Хліб — головна страва на столі, до нього завжди ставилися з особливою пошаною. Хлібом зустрічали шанованих гостей, на весіллі — вітали молодих.
Хліб шанували, берегли і в заможних, і в бідних родинах. Існувало чимало традицій, пов’язаних із хлібом: коли заходило сонце, намагалися не починати нової хлібини; не вчиняли тісто проти великих свят; крихти зі столу ніколи не змахували у сміття; окраєць, що впав на підлогу, обережно піднімали і, поцілувавши, клали на стіл.
Завдання для дослідження.
Запитай у батьків, які українські національні страви вони вміють готувати. Які продукти потрібні для приготування борщу, голубців, вареників. Приготуйте разом з батьками українську національну страву.
Електронний підручник С.41-45 https://pidruchnyk.com.ua/1221-ya-doslidzhuyu-svit-1-klas-gilberg.html
https://www.youtube.com/watch?v=vjCJhUq37Cc
2 . Українська мова (читання)
Буквар с. 108-110
https://www.youtube.com/watch?v=dzH9Iwnc9L8
Післябукварик с.54-55
3. Українська мова (письмо)
1. Запам'ятай! Буква Є на початку слова, після голосного та після апострофа позначає два звука [йе] , а після приголосного - один звук [е].
Більшість приголосних перед Є стають м'якими ( окрім тих, які тверді завжди).
2. Каліграфічна хвилинка (на одному рядку).
Пп Уу Цц Йй Пп Уу Цц Йй
3. Диктант
Прийшла весна. У саду квітує бузок. Цвітуть сливи і вишні.
4. Робота у Післябукварику с.56-57
В 4 номері слова записуємо з маленької букви без розділових знаків.
В 6 вправі записуємо одне речення зі словами діями через кому.
Пам'ятайте, що речення повинно виражати закінчену думку. Просто перелік слів - це не речення.
https://www.youtube.com/watch?v=JEAbOEqZ4Qs&t=29s
4. Мистецтво
Ліпимо з пластиліну корисну їжу - фрукти та овочі.
https://www.youtube.com/watch?v=Ul3OkELDI3k
https://www.youtube.com/watch?v=SADHiKBVfE0
5.Фізкультура
https://www.youtube.com/watch?v=Cp5nIdxBH2A
Комментариев нет:
Отправить комментарий